Met Coherence zorgen dat het klopt

Mensen, organisaties, hun omgeving; alles hangt met elkaar samen en beïnvloedt elkaar.

Coherence biedt een ordening die helpt om deze samenhang te begrijpen. Een ordening die – net als mensen en organisaties – leeft, dynamisch en bezield is. En die tegelijkertijd letterlijk orde schept en daardoor overzicht biedt.

Doordat je met Coherence alles wat er in en om een organisatie speelt van elkaar kunt onderscheiden én met elkaar in verband kunt brengen, werk je steeds vanuit het zicht op het grotere geheel. Dit stelt je in staat om betere keuzes te maken en te werken aan organisaties waarin alles klopt.

coherence-ordening

Coherence: een universele ordening

Op het eerste gezicht lijkt Coherence misschien complex. Maar het is juist deze ogenschijnlijke complexiteit, die maakt dat Coherence zo veelzijdig en op vele manieren toepasbaar is.

De ordening Coherence is niet ‘bedacht’, maar vindt haar oorsprong in een oude wijsheidstroom die zegt dat alles in een zekere ordening functioneert. Coherence gaat dus niet uit van een maakbare realiteit, maar is gebaseerd op een universele wetten die inzicht geven in ‘de grote samenhang der dingen’.

Deze universele kwaliteit maakt dat Coherence in tal van situaties kan worden ingezet en vele toepassingsmogelijkheden kent. Van het diagnosticeren van een bestaande situatie tot het schetsen van een ideaalplaatje of het ontwerp van een veranderproces.

Werken met Coherence

De ordening van Coherence helpt om in samenhang te kijken naar: wie je bent, je krachten en vermogens en het samenspel tussen jou en je omgeving.

coherence-ordening-identiteit

Identiteitsmodel: inzicht in wie je bent

7-krachtenmodel: inzicht in je krachten en vermogens

Omgevingsmodel: zicht op de omgeving

Wat is Coherence?

Lees verder in ons e-book

Download

Nieuwsgierig? Kom het zelf ervaren! 

Kijk in onze agenda en meld je aan voor de masterclass
Coherence: een kennismaking

Kijk in de agenda

Ja! Stuur mij gratis tips en inspirerende inzichten

Aanmelden nieuwsbrief