Course Ik in ontwikkeling

Haal ik alles uit mijn (werk)leven wat er in zit? Doe ik echt wat ik zou moeten doen? Hoe zie ik mijn toekomst en hoe zorg ik dat ik trouw blijf aan mijzelf? Zijn dit de vragen die jou bezighouden? Het antwoord begint de ontwikkeling van een dieper inzicht in jezelf. 

In de course Ik in Ontwikkeling ga je intensief aan de slag met de fundamentele vragen die spelen op het vlak van persoonlijk leiderschap. Vragen die gaan over zingeving, over meer van betekenis zijn, over het ten volle benutten van je potentieel en over echt durven staan voor waar je in gelooft.

Het doorlopen van de course kun je zien als een weg. Eerst als een weg van bewustwording en vervolgens – als je zicht hebt gekregen op je intentie en opgave voor de toekomst – als een weg van realisatie. Stap voor stap ontvouwt zich een route die leidt tot meer zingeving in je werk. Werk dat aansluit bij wat je in de wereld wilt betekenen, waarin je je talenten en vaardigheden kwijt kunt en waarmee je op basis van een heldere visie je eigen toekomstbeeld kunt realiseren.

Inschrijven
coherence-ordening

Route naar zelfkennis en meer zingeving in je werk

De route van de course Ik in Ontwikkeling leidt je langs allerlei facetten van je persoonlijke en professionele leven. We maken daarbij gebruik van ‘Zingeving in werk’, een praktische methode die volledig is gebaseerd op Coherence.

In de sessies verdiep je je inzichten door middel van dialoog en systemische werkvormen. Je groepsgenoten zijn daarbij van grote waarde.

Deel 1 | Pad van Inzicht
Je start je weg in het hier en nu. Waar sta je? Hoe ervaar je je huidige (werk)situatie en wat zou je hierin anders willen? Vervolgens ga je op pad, langs oefeningen en werkvormen die je inzicht geven in hoe je in elkaar zit, waar je vandaan komt, wat je belangrijk vindt en wat de wereld van jou vraagt. Je ontdekt wat je wilt loslaten en waarvoor je nieuwe ruimte wilt scheppen. Zo krijg je zicht op wat ‘de wereld’ van je vraagt en welke betekenis je werkelijk wilt hebben.

Deel 2 | Weg van Realisatie
In de tweede helft van de course leer je hoe je je idealen tot werkelijkheid kunt maken. Durf je werkelijk te gaan staan voor wat je wilt? Voelt het ‘eigen’ en weet je je verhaal ook op anderen over te brengen? Je maakt scherp welke stappen je wilt zetten en wie je kunnen helpen om je intenties echt te realiseren.

Je sluit de course af met een persoonlijk reflectieverslag en een intentie voor de toekomst.

De course bestaat uit 4 dagen en heeft een doorlooptijd van ca. 3 maanden.

Structuur & planning
Dag 1 | hele dag van 09.30 tot 17.00 uur
Dag 2 & 3 |  2 hele dagen (dag 1 heeft een avondprogramma) incl. overnachting in de Ernst Sillem Hoeve
Dag 4 | 1 dagdeel van 09.30 – 13.00 uur

De doorlooptijd is ca. 3 maanden

Deelnemersgroep
De groep bestaat uit slechts 6-7 deelnemers. Wij stellen elke groep zorgvuldig samen, zodat een goede balans bestaat in niveau en werkveld.

Programmacoaches
Je wordt begeleid door twee programmacoaches. Zo is er alle ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding.

Werkmateriaal
Als deelnemer krijg je toegang tot het digitale Coherence Platform. Hier vind je het werkboek ‘Zingeving in werk’ met de opdrachten en waardevolle achtergrondinformatie. Daarnaast is het platform een online ontmoetingsplek voor andere leden van de Coherence Community.

De investering bedraagt € 2.395 excl. BTW.

Lunches, diner en overnachting zijn bij de prijs inbegrepen.

De course is bedoeld voor directeuren, managers, ondernemers, adviseurs en business professionals.

Per groep is er plaats voor 6-7 deelnemers.

Na afronding van de course ontvang je een certificaat. 

Ben jij erbij?

Inschrijven

Jezelf leren kennen binnen het Coherence Leiderschapsprogramma

De course Ik in Ontwikkeling is één van de vier kenniscourses in het Coherence Leiderschapsprogramma. Je kunt deelnemen als je eerder de course Principes van Coherentie hebt gevolgd.

Het Coherence Leiderschapsprogramma biedt een samenhangend aanbod van courses voor mensen die vanuit hun idealen diepe waarde willen creëren. Die vanuit een heldere visie en bezielend leiderschap zaken in beweging kunnen brengen. Zodat zij in de dagelijkse praktijk, in verbinding met wie zij zijn en wat zij echt belangrijk vinden, bijdragen aan het goede voor mens en wereld.

model-coherence-leiderschapsprogramma

Startdata course Ik in ontwikkeling

jan 14

Ervaringen van deelnemers

Waardevolle inzichten

★★★★★
In een veilige en vertrouwde omgeving werd ik op een bijzondere manier uitgedaagd om te leren en tot scherpe inzichten te komen. Het zijn waardevolle inzichten waar je direct van profiteert, maar vooral ook op lange termijn beter en gelukkiger van wordt.
- Joost Damen

Life Changing Event

★★★★★
De course 'Ik in ontwikkeling' was voor mij een grote ontdekkingstocht. Het Coherence model legt diepe lagen bloot van wie je als mens en als leider bent. Het geeft handreikingen om zaken die bewust of onbewust gegroeid zijn, hanteerbaar te maken. Ik dacht een interessante cursus te gaan volgen. De waarheid is dat er werkelijk dingen in mijn leven als mens en als leider zijn veranderd. Voor mij heeft het daarmee de verwachtingen overtroffen.
- Alderik Bos

Een must-do voor elke professional

★★★★★
Ik kan het eigenlijk niet hard genoeg van de daken schreeuwen!! Wat ben ik blij in aanraking te zijn gekomen met House of Coherence, Herman en Judith. De course 'Principes van Coherentie' en de daaropvolgende course 'Ik in ontwikkeling' hebben mij enorm geholpen in mijn ontdekkingstocht naar mijn missie. De setting van de courses zijn zodanig veilig en liefdevol dat er plaats is voor elke willekeurige persoonlijke ontwikkeling, hoe diepgeworteld de bestaande (niet helpende) patronen ook zijn. Elke professional die zich wil ontwikkelen (en welke zou dat niet willen?) zou op z'n minst moeten proeven aan dit gedachtegoed! Lees goed de bijsluiter: Er bestaat een grote kans dat je geraakt wordt en dat dit je leven drastisch beïnvloedt!
- Harry Jonker

De weg van je hart

★★★★★
Wat een fantastische weg heb ik afgelegd tijdens deze course. Deze weg heeft verbinding gemaakt tussen mijn hoofd en mijn hart, tussen mijn oude patronen en mijn wens voor deze wereld, tussen liefde en angst. De opzet van een kleine groep zorgt ervoor dat je elkaar inspireert en van elkaar leert en samen groeit tijdens de course. Ik voel me dankbaar, geïnspireerd en bevlogen. Dank Judith en Herman voor deze mooie reis!
- Janou Lamkin

Wat een reis!

★★★★★
Wat een reis heb ik de afgelopen periode gemaakt. Dankzij de course 'Ik in ontwikkeling' ben ik een heleboel over mijzelf te weten gekomen. Ik weet nu beter hoe ik 'gebakken ben' en heb ontdekkingen gedaan die ik absoluut niet had verwacht. Deze acht avonden waren elke keer weer een cadeautje en samen het mooiste cadeau dat ik mezelf kon geven. De begeleiding was individueel gericht, maar de hele groep had profijt van elkaars reis. Dit had ik niet willen missen.
- Bram van den Berg

De weg is door het hart

★★★★★
In juli 2019 ging ik op weg om mijn gave en opgave in leiderschap te ontdekken. Door de aanpak van Herman en Judith van House of Coherence heb ik fantastische mensen ontmoet, die mij in al mijn kwetsbaarheid en kracht hebben gezien in mijn zoektocht en me daarbij hebben geholpen. Woorden kunnen amper beschrijven hoe magisch deze lessen zijn geweest. Ik heb geleerd wat er voor mij nu echt toe doet en ook waarom: hoe ik gebakken ben en hoe dat invloed heeft op mijn wezen. Die conclusie is voor mij simpel en complex tegelijk: alleen als ik mijn hart erin leg, is mijn leiderschap van mij.
- Jessie Wagenaar, directeur BPD Gebiedsontwikkeling
Meer ervaringen

Volg een Coherence Masterclass

Meld je nu aan voor de Masterclass ‘Coherence: een kennismaking’
en ervaar zelf hoe Coherence werkt.
Aanmelden

Wil je graag persoonlijk advies? Je bent van harte welkom! Als je je gegevens achterlaat nemen wij contact op voor het maken van een afspraak.

Meer informatie