Course Ik in ontwikkeling

Haal ik alles uit mijn (werk)leven wat er in zit? Doe ik echt wat ik zou moeten doen? Hoe zie ik mijn toekomst en hoe zorg ik dat ik trouw blijf aan mijzelf? Zijn dit de vragen die jou bezighouden? Het antwoord begint de ontwikkeling van een dieper inzicht in jezelf. 

In de course Ik in Ontwikkeling ga je intensief aan de slag met de fundamentele vragen die spelen op het vlak van persoonlijk leiderschap. Vragen die gaan over zingeving, over meer van betekenis zijn, over het ten volle benutten van je potentieel en over echt durven staan voor waar je in gelooft.

Het doorlopen van de course kun je zien als een weg. Eerst als een weg van bewustwording en vervolgens – als je zicht hebt gekregen op je intentie en opgave voor de toekomst – als een weg van realisatie. Stap voor stap ontvouwt zich een route die leidt tot meer zingeving in je werk. Werk dat aansluit bij wat je in de wereld wilt betekenen, waarin je je talenten en vaardigheden kwijt kunt en waarmee je op basis van een heldere visie je eigen toekomstbeeld kunt realiseren.

Inschrijven
coherence-ordening

Route naar zelfkennis en meer zingeving in je werk

De route van de course Ik in Ontwikkeling leidt je langs allerlei facetten van je persoonlijke en professionele leven. We maken daarbij gebruik van ‘Zingeving in werk’, een praktische methode die volledig is gebaseerd op Coherence.

In de sessies verdiep je je inzichten door middel van dialoog en systemische werkvormen. Je groepsgenoten zijn daarbij van grote waarde.

Deel 1 | Pad van Inzicht
Je start je weg in het hier en nu. Waar sta je? Hoe ervaar je je huidige (werk)situatie en wat zou je hierin anders willen? Vervolgens ga je op pad, langs oefeningen en werkvormen die je inzicht geven in hoe je in elkaar zit, waar je vandaan komt, wat je belangrijk vindt en wat de wereld van jou vraagt. Je ontdekt wat je wilt loslaten en waarvoor je nieuwe ruimte wilt scheppen. Zo krijg je zicht op wat ‘de wereld’ van je vraagt en welke betekenis je werkelijk wilt hebben.

Deel 2 | Weg van Realisatie
In de tweede helft van de course leer je hoe je je idealen tot werkelijkheid kunt maken. Durf je werkelijk te gaan staan voor wat je wilt? Voelt het ‘eigen’ en weet je je verhaal ook op anderen over te brengen? Je maakt scherp welke stappen je wilt zetten en wie je kunnen helpen om je intenties echt te realiseren.

Je sluit de course af met een persoonlijk reflectieverslag en een intentie voor de toekomst.

De course bestaat uit 4 dagen en heeft een doorlooptijd van ca. 3 maanden.

Structuur & planning
Dag 1 | hele dag van 09.30 tot 17.00 uur
Dag 2 & 3 |  2 hele dagen (dag 1 heeft een avondprogramma) incl. overnachting in de Ernst Sillem Hoeve
Dag 4 | 1 dagdeel van 09.30 – 13.00 uur

De doorlooptijd is ca. 3 maanden

Deelnemersgroep
De groep bestaat uit slechts 6-7 deelnemers. Wij stellen elke groep zorgvuldig samen, zodat een goede balans bestaat in niveau en werkveld.

Programmacoaches
Je wordt begeleid door twee programmacoaches. Zo is er alle ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding.

Werkmateriaal
Als deelnemer krijg je toegang tot het digitale Coherence Platform. Hier vind je het werkboek ‘Zingeving in werk’ met de opdrachten en waardevolle achtergrondinformatie. Daarnaast is het platform een online ontmoetingsplek voor andere leden van de Coherence Community.

De investering bedraagt € 2.395 excl. BTW.

Lunches, diner en overnachting zijn bij de prijs inbegrepen.

De course is bedoeld voor directeuren, managers, ondernemers, adviseurs en business professionals.

Per groep is er plaats voor 6-7 deelnemers.

Na afronding van de course ontvang je een certificaat. 

Ben jij erbij?

Inschrijven

Jezelf leren kennen binnen het Coherence Leiderschapsprogramma

De course Ik in Ontwikkeling is één van de vier kenniscourses in het Coherence Leiderschapsprogramma. Je kunt deelnemen als je eerder de course Principes van Coherentie hebt gevolgd.

Het Coherence Leiderschapsprogramma biedt een samenhangend aanbod van courses voor mensen die vanuit hun idealen diepe waarde willen creëren. Die vanuit een heldere visie en bezielend leiderschap zaken in beweging kunnen brengen. Zodat zij in de dagelijkse praktijk, in verbinding met wie zij zijn en wat zij echt belangrijk vinden, bijdragen aan het goede voor mens en wereld.

model-coherence-leiderschapsprogramma

Startdata course Ik in ontwikkeling

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

Ervaringen van deelnemers

Een ware ontdekkingsreis

Course (Op)gaven in leiderschap
★★★★★
Dankjewel voor de pracht-course Judith en Herman! De course was voor mij een ware ontdekkingsreis. Met obstakels, grootste inzichten en onverwachte wendingen. Ik heb veel, heel veel geleerd. Als mens en dus als leider, word je hier rijker van!
- Guy van Wunnik

Wat een reis!

Course (Op)gaven in leiderschap
★★★★★
Wat een reis heb ik de afgelopen periode gemaakt. Dankzij de course 'Ik in ontwikkeling' ben ik een heleboel over mijzelf te weten gekomen. Ik weet nu beter hoe ik 'gebakken ben' en heb ontdekkingen gedaan die ik absoluut niet had verwacht. Deze acht avonden waren elke keer weer een cadeautje en samen het mooiste cadeau dat ik mezelf kon geven. De begeleiding was individueel gericht, maar de hele groep had profijt van elkaars reis. Dit had ik niet willen missen.
- Bram van den Berg

Oprechte ontwikkeling

Course (Op)gaven in leiderschap
★★★★★
Ik heb aan het begin van 2021 de course 'Ik in ontwikkeling' afgerond. Het was geweldig om deze course te volgen! Enerzijds omdat ik mij sterk verbonden voel met het holistische gedachtegoed van House of Coherence, waarin thema's als integriteit en duurzaamheid centraal staan. En anderzijds vanwege de wijze waarop de course wordt gegeven. Dit leidt ertoe dat je in een veilige en vertrouwde omgeving echt stappen kunt maken met je eigen ontwikkeling. Ik ben door deze course weer een stukje dichter bij mijzelf gekomen en dat was voor mij de uitdaging.
- Maarten Vermeulen, managing director MVGM Netherlands

Life Changing Event

Course (Op)gaven in leiderschap
★★★★★
De course 'Ik in ontwikkeling' was voor mij een grote ontdekkingstocht. Het Coherence model legt diepe lagen bloot van wie je als mens en als leider bent. Het geeft handreikingen om zaken die bewust of onbewust gegroeid zijn, hanteerbaar te maken. Ik dacht een interessante cursus te gaan volgen. De waarheid is dat er werkelijk dingen in mijn leven als mens en als leider zijn veranderd. Voor mij heeft het daarmee de verwachtingen overtroffen.
- Alderik Bos

Startpunt van een nieuwe weg

Course (Op)gaven in leiderschap
★★★★★
In het jaar waarin corona een bepalende factor was, heb ik de course 'Ik in ontwikkeling' gevolgd. Deels op de prachtige nieuwe locatie van House of Coherence in Den Dolder, deels via Zoom. Samen met de bijzondere omstandigheden was het een memorabel jaar, waarbij de course een prominente rol speelde. De course was een intensieve route naar diep zelfinzicht en bewustwording. Daarmee een enorme verrijking die mij veel heeft opgeleverd, zakelijk en persoonlijk; inspiratie, reflectie, inzicht en mogelijke keuzes en de consequenties ervan. Dat heeft in mijn geval ertoe geleid dat ik met nieuwe en interessante activiteiten aan de slag ga, waarbij het gedachtengoed van Coherence een centrale rol speelt. De prettige begeleiding door Judith en Herman heeft gezorgd voor een veilige en inspiratievolle setting, die nieuwe wegen heeft geopend en een mooie verbondenheid heeft opgeleverd. Judith en Herman, hartelijk dank!
- Walter van Kessel, organisatieadviseur AMBOR

Waardevolle inzichten

Course (Op)gaven in leiderschap
★★★★★
In een veilige en vertrouwde omgeving werd ik op een bijzondere manier uitgedaagd om te leren en tot scherpe inzichten te komen. Het zijn waardevolle inzichten waar je direct van profiteert, maar vooral ook op lange termijn beter en gelukkiger van wordt.
- Joost Damen
Meer ervaringen

Volg een Coherence Masterclass

Meld je nu aan voor de Masterclass ‘Coherence: een kennismaking’
en ervaar zelf hoe Coherence werkt.
Aanmelden

Wil je graag persoonlijk advies? Je bent van harte welkom! Als je je gegevens achterlaat nemen wij contact op voor het maken van een afspraak.

Meer informatie