Course Mens in ontwikkeling

We zijn allemaal mens, tussen andere mensen. Maar is wie is DE MENS? Wat betekent het om MENS te zijn? En hoe zorg je dat je als MENS en als professional zingeving ervaart, in ontwikkeling blijft en optimaal tot je recht komt? Deze fundamentele vragen vormen de basis voor de Coherence-course Mens in Ontwikkeling.

Geïnspireerd door het Coherence gedachtengoed bouw je hierin aan een eigen, integraal beeld van de mens en verrijk je jezelf met diepgaande kennis over menselijke behoeften, krachten en vermogens.

Inschrijven
coherence-ordening

Een nieuw licht op je mens-zijn

In de course Mens in Ontwikkeling leer je op een holistische en integrale manier te kijken naar de mens en je eigen mens-zijn. In een programma van vier dagen maak je stap voor stap kennis met een integraal mensbeeld, dat uitgaat van een eenheid tussen lichaam, ziel en geest.

Dit mensbeeld biedt inzicht in de diepgaande relatie tussen mens en organisatie en laat zo een waardevol licht schijnen op thema’s rond zingeving, leiderschap en persoonlijke groei. De course is daarom onmisbaar voor wie met meer bewustzijn wil werken aan zijn/haar eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van anderen.

We maken gebruik van het Coherence Identiteitsmodel, het Kompas en het 7-krachtenmodel. We borduren hiermee voort op de inhoud van de course Principes van Coherentie.

Kijken naar de ‘hele mens’
Wat bedoelen we met de ‘hele mens’? Hoe helpt Coherence om naar de mens te kijken? Je ontdekt hoe het fysieke lichaam, vitaliteit, menselijke basisbehoeften, psychologische dynamiek en het bewustzijn met elkaar samenhangen en op elkaar inwerken.

De mens in zijn omgeving
Je omgeving is van invloed op wie je bent en vice versa. Met Coherence breng je deze omgeving integraal in beeld. Je maakt kennis met de levensgebieden van de mens en verkent hoe je je als mens verhoudt met de wereld om je heen.

Inzicht in je mens-zijn
Ons mens-zijn kent vele lagen: veel van wat we doen gebeurt vanuit onbewuste gewoontepatronen, we hebben een dynamisch gevoelsleven en hebben bijzondere vermogens zoals zelfbewustzijn en intuïtie. Je leert hoe je deze lagen met Coherence kunt onderscheiden, kunt doorgronden en in hun samenhang kunt zien.

De mens in ontwikkeling
Je krijgt inzicht in de betekenis van je biografie en leert welke persoonlijke en professionele thema’s kenmerkend zijn voor de verschillende levensfasen die je doorloopt.

De mens als professional
Het slot van de course staat in het teken van de mens als professional. Hoe zorg je voor zingeving in je werk? Hoe krijg je zicht op unieke professionele signatuur en hoe zorg je dat als professional trouw blijft aan jezelf?

De course bestaat uit 4 dagen en heeft een doorlooptijd van ca. 3 maanden.

Structuur & planning
Dag 1 | hele dag van 09.30 tot 17.00 uur
Dag 2 & 3 |  2 hele dagen (dag 1 heeft een avondprogramma) incl. overnachting in de Ernst Sillem Hoeve
Dag 4 | 1 dagdeel van 09.30 – 13.00 uur

De doorlooptijd is ca. 3 maanden

Deelnemersgroep
De groep bestaat uit slechts 6-7 deelnemers. Wij stellen elke groep zorgvuldig samen, zodat een goede balans bestaat in niveau en werkveld.

Docent en programmacoach
De course wordt gegeven door Herman van Kampen, grondlegger van Coherence. Daarnaast word je begeleid door een vaste programmacoach.

Werkmateriaal
Als deelnemer krijg je toegang tot het digitale Coherence Platform. Hier vind je het studiemateriaal met de opdrachten en waardevolle achtergrondinformatie. Daarnaast is het platform een online ontmoetingsplek voor andere leden van de Coherence Community.

De investering bedraagt € 2.395 excl. BTW.

Lunches, diner en overnachting zijn bij de prijs inbegrepen.

De course is bedoeld voor directeuren, managers, ondernemers, adviseurs en business professionals.

Per groep is er plaats voor 6-7 deelnemers.

Na afronding van de course ontvang je een certificaat. 

Ben jij erbij?

Inschrijven

Ontmoet De Mens in het Coherence Leiderschapsprogramma

De course Mens in Ontwikkeling is één van de vier kenniscourses in het Coherence Leiderschapsprogramma. Je kunt deelnemen als je eerder de course Principes van Coherentie hebt gevolgd.

Het Coherence Leiderschapsprogramma biedt een samenhangend aanbod van courses voor mensen die vanuit hun idealen diepe waarde willen creëren. Die vanuit een heldere visie en bezielend leiderschap zaken in beweging kunnen brengen. Zodat zij in de dagelijkse praktijk, in verbinding met wie zij zijn en wat zij echt belangrijk vinden, bijdragen aan het goede voor mens en wereld.

model-coherence-leiderschapsprogramma

Ervaringen van deelnemers

Poort naar een nieuwe wereld

★★★★★
Voor mij is deze opleiding de poort naar een nieuwe wereld geweest. Kennis en inzicht komen in deze opleiding samen om vanuit een nieuw perspectief weer de wereld in te kunnen stromen. Inhoudelijk en pragmatisch voor ieder mens die zich werkelijk wil verrijken, los van wat dan ook hij of zij in het dagelijks leven doet. Boeiende materie voor een ieder die niet alleen zichzelf maar tevens ook de samenleving om zich heen wil kunnen begrijpen. Ik kan deze opleiding dan ook van harte aanbevelen. Waardevol voor mens en organisatie.
- Alexander Plooij

Cadeau

★★★★★
De course 'Mens in ontwikkeling' zou een cadeau aan mijzelf moeten worden en dat is gelukt. Het was de tweede course die ik volgde na de Course Principes van coherentie. Het heeft mij breed inzicht gegeven in de mens en mijzelf. In de afgelopen 7 maanden heeft een bewustzijnsverschuiving plaatsgevonden en ben ik meer in balans met mijzelf en mijn omgeving. We hadden een fantastisch gemêleerde groep die onder leiding van Herman en Judith veel inspiratie uit elkaar hebben gehaald. Thnx!!
- Gerben de Boer, Manager, Heilig Groep

Innerlijke drive

★★★★★
Voor mij was de course 'Mens in ontwikkeling' als thuiskomen bij mezelf. Bij wat ik tot dan toe ergens aanvoelde kwamen er beelden en woorden die alles in een coherente samenhang brachten. En door het aanvullend gebruik van opstellingen tijdens de course, kwam er de innerlijke beleving. Hierdoor heb ik meer bewustzijn gekregen op wat mij ten diepste drijft in de dingen die ik doe of juist niet doe. De kennis en ervaringen die ik in deze course heb opgedaan, zijn voor mij als coach zeker toepasbaar in de coachsessies met mijn cliënten. De course 'Mens in ontwikkeling' is sowieso een must voor managers en HR-professionals.
- Jeanne Wevers

Onvoorstelbaar

★★★★★
Dit is met stip de meest verrassende course die ik ooit heb gevolgd. De Course 'Mens in ontwikkeling' plaatst enerzijds ons menszijn in het grote mysterie van het Leven en gaat tegelijkertijd over het leren kennen en begrijpen van jezelf. Ik heb me tijdens de course regelmatig afgevraagd: Waarom heeft niemand me dit ooit verteld? Waarom weten we dit niet? Petje af voor Herman die met behulp van het Coherence model een overzicht weet te geven waarin, met respect voor ieders overtuiging, zowel ‘oude’ mystieke wijsheid als ‘nieuwe’ wetenschappelijke kennis een plaats krijgt.
- Douwe Boonstra

Levenskunst

★★★★★
Het leven is een kunstwerk. Wij mogen daar dagelijks ons aandeel aan leveren. De course 'Mens in ontwikkeling' is voor degene die zich willen doorontwikkelen tot levenskunstenaar. Het kijk frame van Coherence helpt om de waarde te wegen van waar je vandaan komt, en wat op je wacht. Door actief deel te nemen dragen cursisten bij aan elkaars route. Deze course is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de samenhang der dingen en in het bijzonder die van zichzelf.
- Hessielle Kerkhoff

Inzicht in de rijkheid van de mens

★★★★☆
Prachtige leergang die je een mooi volledig beeld geeft van alle aspecten die een mens zo rijk is. Je gaat als het ware op reis en komt langs plaatsen die je wel vermoede dat ze er waren maar verder niet zo bewust van was. Je reisgenoten wijzen je weer op andere dingen die je zelf nog niet had opgemerkt. Kortom een verrijking!
- Marcel Pennings
Meer ervaringen

Volg een Coherence Masterclass

Meld je nu aan voor de Masterclass ‘Coherence: een kennismaking’
en ervaar zelf hoe Coherence werkt.
Aanmelden

Wil je graag persoonlijk advies? Je bent van harte welkom! Als je je gegevens achterlaat nemen wij contact op voor het maken van een afspraak.

Meer informatie