Course Principes van coherentie

De wereld, organisaties en mensen zijn continu in ontwikkeling. En midden in die dynamiek sta jij. Als manager, ondernemer of adviseur; als professional en vooral als mens. Hoe verhoud jij je tot de huidige ontwikkeling? Hoe wil jij in de wereld van betekenis zijn? Waar gaat je hart naar uit?

De course Principes van Coherentie nodigt je uit om met deze vragen aan de slag te gaan. Door te werken aan bewustwording op wat zich in de wereld ontwikkelt en zicht te krijgen op de bijdrage die jij hieraan wilt leveren. Wat is het goede om te doen? En hoe breng je dat in de praktijk?

We doen dit met behulp van Coherence: een unieke en universele ordening waarmee je mensen en organisaties integraal in beeld én in ontwikkeling kunt brengen. Door steeds vanuit samenhang te kijken, leer je werken aan organisaties waarin alles klopt. Dit maakt Principes van Coherentie een course voor iedereen die verantwoordelijkheid wil nemen voor een duurzame toekomst.

De course Principes van Coherentie is de basiscourse in het Coherence Leiderschapsprogramma. Na afronding heb je toegang tot de verdiepende kennis- en toepassingscourses uit dit programma.

Inschrijven
coherence-ordening

In samenhang kijken naar mensen en organisaties

In de course Principes van Coherentie maak je kennis met de basisprincipes van het Coherence gedachtengoed. Je leert hoe de ordening van Coherence, het Coherence Identiteitsmodel, het Coherence Kompas en het 7-krachtenmodel inzicht en overzicht geven in de complexe praktijk van organisaties.

We doen dat in een unieke setting. Met een kleine groep van 6-7 deelnemers, waarin we de wijsheid van de wereld verbinden aan de wijsheid van de deelnemers. Dit maakt de course tot een persoonlijke ervaring die je raakt en aan het denken zet.

Dag 1
We gaan op verkenning door Coherence: een universele ordening waarmee je alle aspecten van mensen en organisaties volledig in beeld kunt brengen. Je krijgt inzicht in verbanden en afhankelijkheden, maakt kennis met de werking van de universele wetten en leert hoe dit houvast geeft in de praktijk. Na de lunch gaan we uitgebreid in op Coherence in organisaties. Wat breng je met Coherence aan het licht? Hoe zet je Coherence in voor organisatieontwikkeling met impact? En wat betekent het om een coherente organisatie te zijn, ofwel een organisatie waarin alles ‘klopt’?

In het laatste deel van de dag richt je je blik op jezelf. Je maakt kennis met de zeven archetypische kwaliteiten die je kunt herkennen in je persoonlijkheid, je leiderschapsstijl en je relaties met andere mensen.

Dag 2
We gaan in op hoe je met Coherence kunt kijken naar mensen. Wat betekent het om ‘mens’ te zijn? Waarom is het zo belangrijk om zingeving te ervaren en creatief te kunnen zijn? En hoe kom je als mens optimaal tot je recht in een organisatie? We sluiten de dag af met de toepassing van Coherence. We vertalen de orde naar een volgorde en leren hoe je Coherence gebruikt om vorm te geven aan duurzame verander- en ontwikkeltrajecten.

Reflectiesessie
Enkele weken na de tweedaagse zien we elkaar voor de slotsessie van de course. Hierin presenteer je je reflectie op de course én deel je je intentie voor de toekomst: de wijze waarop jij wilt vormgeven aan coherent leiderschap en coherentie in organisaties.

Structuur & planning
Dag 1 & 2 | twee hele dagen (dag 1 heeft een avondprogramma) incl. overnachting
Reflectiesessie | een dagdeel van 09.30 – 13.00 uur incl. lunch

Deelnemersgroep
De groep bestaat uit slechts 6-7 deelnemers. Wij stellen elke groep zorgvuldig samen, zodat een goede balans bestaat in niveau en werkveld.

Docent en programmacoach
De course wordt gegeven door Herman van Kampen, grondlegger van Coherence. Daarnaast wordt je begeleid door een vaste programmacoach.

Werkmateriaal
Als deelnemer krijg je toegang tot het digitale Coherence Platform. Hier vind je het studiemateriaal met de opdrachten en waardevolle achtergrondinformatie. Daarnaast is het platform een online ontmoetingsplek voor andere leden van de Coherence Community.

De investering bedraagt € 1.895 excl. BTW.

Lunches, diner en overnachting zijn bij de prijs inbegrepen.

De course is bedoeld voor directeuren, managers, ondernemers, adviseurs en business professionals.

Per groep is er plaats voor maximaal 7 deelnemers.

Na afronding van de course ontvang je een certificaat. Hiermee heb je toegang tot de 8 verdiepende courses van het Coherence Leiderschapsprogramma.

Ben jij erbij?

Inschrijven

Agenda course Principes van Coherentie

sep 16

Course | Principes van Coherentie

16 september - 17 september
sep 23

Course | Principes van Coherentie

23 september - 24 september
sep 30

Course | Principes van Coherentie

30 september - 1 oktober
okt 14
okt 21

Locaties

Hier links vind je het complete overzicht met data en locaties.

Stap 1 in het Coherence Leiderschapsprogramma

De course Principes van coherentie is de eerste stap in het Coherence Leiderschapsprogramma.

Het Coherence Leiderschapsprogramma biedt een samenhangend aanbod van courses voor mensen die vanuit hun idealen diepe waarde willen creëren. Die vanuit een heldere visie en bezielend leiderschap zaken in beweging kunnen brengen. Zodat zij in de dagelijkse praktijk, in verbinding met wie zij zijn en wat zij echt belangrijk vinden, bijdragen aan het goede voor mens en wereld.

model-coherence-leiderschapsprogramma

Ervaringen van deelnemers

Verrijkend!

★★★★★
In Bakkeveen heb ik twee dagen lang mogen luisteren naar Herman. Intensief en verrijkend!
- Rommy van den Berg

Werken aan balans en samenhang

★★★★★
Voor mij lag de waarde van de course in het zien van de samenhang en het in balans brengen van interne en externe drivers. Daarmee is het bruikbaar op persoonlijk niveau, als ook op organisatieniveau. Het is heel fijn voor organisaties om zowel overdaad (meer van hetzelfde) als gemis (tekort aan aandacht) inzichtelijk te maken en van daaruit te werken aan vernieuwing of zelfs transitie.
- Paul Misdorp

Bron van inspiratie en energie!

★★★★★
Welk probleem er ook speelt, je krijgt snel een compleet beeld en het gedachtengoed is direct in de praktijk toepasbaar. Het onderscheidende element is dat het geen "gewoon" business model is, maar een model waarin elk aspect zijn plekje vindt, waarin het hart centraal staat en waarin alles ook nog eens onweerlegbaar met elkaar is verbonden. Een model dat multi-inzetbaar is omdat het prachtig past bij ons amplitie gedachtengoed: samenhang binnen jezelf, samenhang tussen mensen onderling, samenhang binnen de organisatie en met de buitenwereld met werkgeluk, klantwaarde en optimaal bedrijfsresultaat als uitkomst. Ik ging stuiterend naar huis en vol ideeën weer verrijkt aan de slag!
- Edmée Verstraelen
Meer ervaringen

Volg een Coherence Masterclass

Meld je nu aan voor de Masterclass ‘Coherence: een kennismaking’
en ervaar zelf hoe Coherence werkt.
Aanmelden

Wil je graag persoonlijk advies? Je bent van harte welkom! Als je je gegevens achterlaat nemen wij contact op voor het maken van een afspraak.

Meer informatie