Course Principes van coherentie

De wereld, organisaties en mensen zijn continu in ontwikkeling. En midden in die dynamiek sta jij. Als manager, ondernemer of adviseur; als professional en vooral als mens. Hoe verhoud jij je tot de huidige ontwikkeling? Hoe wil jij in de wereld van betekenis zijn? Waar gaat je hart naar uit?

De course Principes van Coherentie nodigt je uit om met deze vragen aan de slag te gaan. Door te werken aan bewustwording op wat zich in de wereld ontwikkelt en zicht te krijgen op de bijdrage die jij hieraan wilt leveren. Wat is het goede om te doen? En hoe breng je dat in de praktijk?

We doen dit met behulp van Coherence: een unieke en universele ordening waarmee je mensen en organisaties integraal in beeld én in ontwikkeling kunt brengen. Door steeds vanuit samenhang te kijken, leer je werken aan organisaties waarin alles klopt. Dit maakt Principes van Coherentie een course voor iedereen die verantwoordelijkheid wil nemen voor een duurzame toekomst.

De course Principes van Coherentie is de basiscourse in het Coherence Leiderschapsprogramma. Na afronding heb je toegang tot de verdiepende kennis- en toepassingscourses uit dit programma.

Inschrijven
coherence-ordening

In samenhang kijken naar mensen en organisaties

In de course Principes van Coherentie maak je kennis met de basisprincipes van het Coherence gedachtengoed. Je leert hoe de ordening van Coherence, het Coherence Identiteitsmodel, het Coherence Kompas en het 7-krachtenmodel inzicht en overzicht geven in de complexe praktijk van organisaties.

We doen dat in een unieke setting. Met een kleine groep van 6-7 deelnemers, waarin we de wijsheid van de wereld verbinden aan de wijsheid van de deelnemers. Dit maakt de course tot een persoonlijke ervaring die je raakt en aan het denken zet.

Van start
In het eerste deel van de course gaan we op verkenning door Coherence: een universele ordening waarmee je alle aspecten van mensen en organisaties volledig in beeld kunt brengen. Je krijgt inzicht in verbanden en afhankelijkheden, maakt kennis met de werking van de universele wetten en leert hoe dit houvast geeft in de praktijk.

In samenhang kijken naar organisaties
In het volgende deel gaan we uitgebreid in op Coherence in organisaties. Je leert hoe Coherence je helpt om elke organisatie in haar geheel in beeld te brengen en te zien hoe alles met elkaar samenhangt. Hoe breng je met Coherence de vraagstukken aan het licht? Hoe zet je Coherence in voor organisatieontwikkeling met impact? En wat betekent het om een coherente organisatie te zijn, ofwel een organisatie waarin alles ‘klopt’?

Coherence voor persoonlijke ontwikkeling
In deel 3 van het programma richt je je blik op jezelf. Je maakt kennis met de zeven archetypische kwaliteiten die je kunt herkennen in je persoonlijkheid, je leiderschapsstijl en je relaties met andere mensen.

Holistisch kijken naar de mens
Deel 4 staat in het teken van de mens. Wat betekent het om ‘mens’ te zijn? Waarom is het zo belangrijk om zingeving te ervaren en creatief te kunnen zijn? En hoe kom je als mens optimaal tot je recht in een organisatie?

Praktisch aan de slag
In deel 5  gaan we praktisch met Coherence aan de slag. We vertalen de orde naar een volgorde en leren hoe je Coherence gebruikt om vorm te geven aan duurzame verander- en ontwikkeltrajecten. Aan de hand van ‘Coherence opstellingen’ werken we aan casuïstiek uit je eigen praktijk.

Reflectiesessie
In de laatste sessie staan we stil bij wat de course je heeft gebracht. Je blikt terug op de rijke inhoud én deelt je intentie voor de toekomst: de wijze waarop jij wilt vormgeven aan coherent leiderschap en coherentie in organisaties.

Structuur & planning

Locaties Den Dolder (UT) en Prinsenbeek (NB)
Startsessie | een dagdeel van 13.30 – 17.30 uur
2 sessies van een dag | 09.30 – 17.00 uur
Reflectiesessie | een dagdeel van 09.30 – 13.00 uur incl. lunch

Locaties Nieuw Bakkeveen (FR) en Meerssen (LI)
Twee aaneengesloten dagen (dag 1 heeft een avondprogramma)
Reflectiesessie | een dagdeel van 09.30 – 13.00 uur incl. lunch

Deelnemersgroep
De groep bestaat uit slechts 6-7 deelnemers. Wij stellen elke groep zorgvuldig samen, zodat een goede balans bestaat in niveau en werkveld.

Docent en programmacoach
De course wordt gegeven door Herman van Kampen, grondlegger van Coherence. Daarnaast wordt je begeleid door een vaste programmacoach.

Werkmateriaal
Als deelnemer krijg je toegang tot het digitale Coherence Platform. Hier vind je het studiemateriaal met de opdrachten en waardevolle achtergrondinformatie. Daarnaast is het platform een online ontmoetingsplek voor andere leden van de Coherence Community.

De investering bedraagt € 1.895 excl. BTW.

Lunches en diner (indien van toepassing) zijn bij de prijs inbegrepen.

De course is bedoeld voor directeuren, managers, ondernemers, adviseurs en business professionals.

Per groep is er plaats voor maximaal 7 deelnemers.

Na afronding van de course ontvang je een certificaat. Hiermee heb je toegang tot de 8 verdiepende courses van het Coherence Leiderschapsprogramma.

Ben jij erbij?

Inschrijven

Locaties

Hier links vind je het complete overzicht met data en locaties.

Stap 1 in het Coherence Leiderschapsprogramma

De course Principes van coherentie is de eerste stap in het Coherence Leiderschapsprogramma.

Het Coherence Leiderschapsprogramma biedt een samenhangend aanbod van courses voor mensen die vanuit hun idealen diepe waarde willen creëren. Die vanuit een heldere visie en bezielend leiderschap zaken in beweging kunnen brengen. Zodat zij in de dagelijkse praktijk, in verbinding met wie zij zijn en wat zij echt belangrijk vinden, bijdragen aan het goede voor mens en wereld.

model-coherence-leiderschapsprogramma

Ervaringen van deelnemers

Lagen zichtbaar maken

principles
★★★★★
Net als je denkt dat je het model een beetje door hebt wordt er een volgende laag zichtbaar. Eenvoud en complexiteit komen afwisselend naar boven. Het helpt mij om de vele dimensies in mijn werk te ordenen en te begrijpen. En eigenlijk geldt dat voor alles waar ik mee bezig ben en voor wie ik ben.
- Harry Finkenflugel, raad van bestuur, Warande

Verbinding van hoofd, hart en handen

principles
★★★★★
De course is een must voor wie hoofd, hart en handen van de organisatie weer in verbinding wil brengen. Met elkaar en met de klant.
- Paul Dorrepaal

Werken aan balans en samenhang

principles
★★★★★
Voor mij lag de waarde van de course in het zien van de samenhang en het in balans brengen van interne en externe drivers. Daarmee is het bruikbaar op persoonlijk niveau, als ook op organisatieniveau. Het is heel fijn voor organisaties om zowel overdaad (meer van hetzelfde) als gemis (tekort aan aandacht) inzichtelijk te maken en van daaruit te werken aan vernieuwing of zelfs transitie.
- Paul Misdorp
Meer ervaringen

Volg een Coherence Masterclass

Meld je nu aan voor de Masterclass ‘Coherence: een kennismaking’
en ervaar zelf hoe Coherence werkt.
Aanmelden

Wil je graag persoonlijk advies? Je bent van harte welkom! Als je je gegevens achterlaat nemen wij contact op voor het maken van een afspraak.

Meer informatie