Laden Evenementen

In deze korte opleiding leer je de basisprincipes kennen die je nodig hebt om met Coherence te kunnen werken in je eigen praktijk.

Met behulp van Coherence ontwikkel je een scherp oog en gevoel voor de natuurlijke orde in organisaties en de wijze waarop verschillende aspecten van organisaties op een specifieke manier met elkaar samenhangen.

Hiermee ontwikkel je als leider, organisatieadviseur en ondernemer een aantal essentiële vaardigheden. Je bent in staat om vanuit hoger niveau van bewustzijn te kijken naar mensen en organisaties, hebt meer overzicht, kan zaken sneller doorzien en beter duiden. Ook als de vraagstukken complex zijn, er veel mensen bij betrokken zijn en er diverse belangen spelen.

Je volgt de opleiding in een kleine groep deelnemers, met wie je in een sfeer van openheid en vertrouwen werkt aan je ontwikkeling. Coherence is niet voor mensen die zoeken naar platte tools, maar bedoeld voor wie steeds wil kijken vanuit het grotere perspectief en wil vormgeven aan betekenisvolle, coherente organisaties.

Coherence geeft je diepgaand inzicht in de samenhang van krachten binnen organisaties. Je gaat duidelijk verbanden zien en begrijpt hoe organisaties echt werken.

Frank Jongejan

 • Zie en begrijp de natuurlijke orde en samenhang in organisaties

 • Ontwikkel een visie met Coherence

 • Begrijp de verschillende krachten in teams en hoe deze op elkaar inwerken

 • Leer hoe je mensen verbindt aan organisatieontwikkeling

 • Gebruik Coherence voor het maken plannen en ontwerpen van veranderprocessen

Inhoud van het programma

Dag 1

De hele organisatie in beeld
Leer hoe je met Coherence een complete organisatie, organisatieonderdelen, een team of een project in één samenhangend beeld kan weergeven. Van purpose tot impact, van leiderschap tot strategie, van operatie tot toekomstperspectief.

Begrijp de samenhang tussen mens en business en leer hoe je helder maakt of een organisatie ‘klopt’ of nog niet.

Stappenplan voor coherente ontwikkeling
Leer werken met een stappenplan waarmee je organisaties succesvol in ontwikkeling brengt. Of je nu een verandering wilt realiseren of een project wilt vormgeven. Leer hoe je in elke fase mensen verbindt aan je ideeën en wat de wetmatigheden er zijn achter weerstand, obstakels en gedoe op je weg.

Dag 2

Visie ontwikkelen met Coherence
Mensen en organisaties zijn onderdeel van hun omgeving. Je leert hoe je Coherence gebruikt om de omgeving en wat zich hierin afspeelt in beeld te brengen, de betekenis hiervan te wegen en hierop een visie te ontwikkelen. Je legt hiermee een basis voor duurzame relevantie en de ontwikkeling van een samenhangende strategie.

Samenspel van krachten en vermogens
De innerlijke dynamiek van organisaties is vaak moeilijk te doorgronden. Je leert welke archetypische krachten je van elkaar kunt onderscheiden en hoe deze zich tot elkaar verhouden. Welke krachten zijn sterk aanwezig en welke juist zwak? Wat zegt dit over wat zich in de praktijk laat zien en hoe kun je krachten aanwenden en versterken?

Dag 3 (verdiepingsdag – optioneel)

Mensen in organisaties
Net als organisaties helpt Coherence om ‘de hele mens’ te zien. Het ontwikkelen van een ‘hele blik’ is even fascinerend als inzichtgevend. Je leert beter te begrijpen hoe mensen in elkaar zitten, waarom mensen doen wat ze doen (of juist niet), waarom patronen zo taai zijn om te doorbreken en waarom we zo’n diepgeworteld verlangen hebben naar zin en betekenis. Onmisbare kennis voor wie werkt met mensen (en voor voor wie geldt dat niet?).

De organisatie als levend systeem
Organisaties zijn een levend geheel waarin – net als in de natuur – universele wetten werkzaam zijn. Je leert welke wetten dit zijn, hoe je deze in de dagelijkse praktijk kunt herkennen en wat het betekent als je niet tegen de stroom in, maar juist met de stroom mee organiseert.

Praktisch

 • Leiders, organisatieadviseurs, ondernemers, HR-professionals, trainers, programmamanagers

  6-8 deelnemers

 • € 1.295 excl. BTW, incl. locatie, koffie/thee, lunches en studiemateriaal

  Optionele verdiepingsdag: 595 excl. BTW, incl. locatie, koffie/thee, lunche en studiemateriaal

 • Na afronding ontvang je een certificaat

 • Dag 1: vrijdag 12 april 2024

  Dag 2: vrijdag 31 mei 2024

 • Optioneel – verdiepingsdag over de ordening van Coherence en een holistisch perspectief op de mens:

  Vrijdag 28 juni 2024

Ga naar de bovenkant