Laden Evenementen

In deze vervolgtraining leer je hoe je organisaties begeleidt om positie te kiezen in een continu veranderende wereld. Je leert hoe je Coherence toepast om holistisch te kijken naar wat zich in de wereld binnen en buiten de organisatie afspeelt, hierop een visie te ontwikkelen en samenhangende strategische ambities te bepalen. Na de training ben je in staat om visie- en strategietrajecten te begeleiden die bijdragen aan de toekomstbestendigheid en betekenis van organisaties. 

In de training werk je aan de hand van een innovatieve methodiek aan integrale strategieontwikkeling. Eerst door goed te kijken naar wat er binnen de organisatie en in haar omgeving gebeurt en vervolgens door te bepalen hoe de organisatie zich wil positioneren, wat ze nastreeft en hoe ze haar ambities wil realiseren. Het resultaat is een coherente strategie die vertaald is in een heldere marsroute.

Je oefent daarbij de kunst om je niet alleen te richten op analyse en planvorming, maar te werken aan een koers die inspireert, enthousiasmeert en mensen werkelijk in beweging weet te brengen. Je versterkt zo je eigen kwaliteiten als organisatieontwikkelaar én hebt oog voor het leiderschap dat nodig is om de strategie te laten slagen.

Je volgt de opleiding in een kleine groep gelijkgestemden, die hun impact als organisatieontwikkelaar willen vergroten en organisaties naar een hoger level willen brengen.

Sinds deze training zijn mijn opdrachten uitdagender, is mijn aanpak meer adequaat en help ik mijn klanten om echt boven zichzelf uit te stijgen

 • Ontdek het belang en de waarde van een heldere positionering en een integrale strategie

 • Leer hoe je relevante ontwikkelingen in de omgeving in beeld brengt en in samenhang kunt zien

 • Oefen met vernieuwende interventies om tot inzicht, ambities en plannen te komen

 • Breng niet alleen de strategische ambities, maar ook de leiderschapsthema’s in beeld

 • Presenteer de strategie op een compacte en aansprekende manier die iedereen begrijpt

 • Leer werken met een krachtenmodel waarmee je het krachtenspel in mensen en teams inzichtelijk kunt maken en begrijpen

Aanmelden

Praktisch

 • Leiders, organisatieadviseurs, interim managers, programmamanagers, ondernemers

  6 – 8 deelnemers

 • € 2.395 excl. BTW, incl. locatie, koffie/thee, lunches en studiemateriaal

 • Na afronding ontvang je een certificaat

 • Dag 1: dinsdag 27 september 2022

  Dag 2: dinsdag 11 oktober 2022

  Dag 3: dinsdag 15 november 2022

  Dag 4: dinsdag 29 november 2022

  Dag 5: dinsdag 20 december 2022

  Aanmelden

  Koning

  ★★★★★
  Voor het eerst in een lange reeks studies, cursussen en courses mocht ik een troonrede houden. Voor het eerst werd ik uitgedaagd om vanuit mijn wijsheid te presenteren. Gevoed door de kennis, de oefening en de dialogen met medecursisten over het Coherence Kompas kon ik dat. Het ecosysteem, de voortdurende ademhaling tussen de binnen- en buitenwereld van de organisatie, toekomstdromen vertaald naar concreet handelen en spreken vanuit het hart! Deze training is aanbevelingswaardig voor iedereen die impact-vol wil bijdragen. Die bereid is om vanuit heelheid naar de wereld, de omgeving, de onderneming en zichzelf te kijken.
  - Hessiëlle

  Je moet het in de context zien

  ★★★★☆
  Wederom een mooie ontdekkingsreis met HoC mogen afleggen tijdens de training 'Kunst van het postioneren'. Genoten van de deelnemers, de inhoud, praktische toepasbaarheid en vooral het werken met de vloerplaten. Aanrader voor iedereen die 'het in de context wil zien'. De juiste dan wel te verstaan.
  - Guido Boosten

  Wandel je toekomst tegemoet!

  ★★★★★
  De course 'Kunst van het positioneren' geeft organisaties een helder en duidelijk handvat in de vorming en uitvoering van de strategie. Hierdoor krijgt de wens tot coherentie vorm. Hartelijk dank voor de inzichten en handvatten. Enorm inspirerend en hanteerbaar tegelijkertijd!
  - Jelle Bartels

  Titel

  Ga naar de bovenkant