Laden Evenementen

In deze vervolgopleiding ontwikkel je een diepgaand begrip van mensen in organisaties. Hierdoor ben je ben je beter in staat om mensen te verbinden aan ontwikkeling en verandering, hen te coachen en te begeleiden bij vraagstukken die ze hebben en vorm te geven aan organisaties waarin mensen zin en betekenis ervaren.

In de opleiding leer je te kijken naar ‘de hele mens’. Eerst door stil te staan bij de vraag wie de mens nu werkelijk is en vervolgens door je te verdiepen in de wijze waarop mensen zich ontwikkelen.

Je krijgt hierbij vele verrassende perspectieven aangereikt. Hoe werkt onbewust gedrag en hoe kun je dit effectief beïnvloeden? Wat maakt jou tot wie je bent en hoe kun je de krachten in jezelf optimaal benutten en ontplooien? Wat zegt iemand levensfase over de thema’s die hem of haar bezighouden en wat voor begeleiding passend is?

Coherence helpt je om meer te leren over jezelf en de mensen met wie je werkt in organisaties. Aspecten van het menszijn die vaak moeilijk te (be)grijpen zijn (denk aan bewustzijn, inspiratie, verbeeldingskracht, identiteit, creativiteit, drijfveren) worden hierbij in een helder kader geplaatst.

Je volgt de opleiding in een kleine groep gelijkgestemden, die meer willen leren van de diepgaande relatie tussen mens en organisatie en met meer bewustzijn willen werken aan de ontwikkeling van professionals.

De opleiding liet me kennismaken met onvermoede maar prachtige kanten van het mens-zijn en gaf nieuw begrip het menselijke doen en laten. Binnen organisaties en daarbuiten.

 • Kijk met Coherence holistisch naar de mens als professional

 • Ontwikkel begrip van de vaak moeilijk grijpbare aspecten van gedrag in organisaties

 • Geef vorm aan organisaties waarin mensen optimaal tot bloei komen en zingeving ervaren

 • Leer hoe je mensen succesvol verbindt aan ontwikkel- en veranderprogramma’s

 • Ontwikkel oog voor specifieke loopbaanvragen in de verschillende levensfasen van mensen

 • Leer werken met een krachtenmodel waarmee je het krachtenspel in mensen en teams inzichtelijk kunt maken en begrijpen

Praktisch

 • Leiders, organisatieadviseurs, interim managers, programmamanagers, HR-professionals, trainers, coaches

  6 – 8 deelnemers

 • € 2.395 excl. BTW, incl. locatie, koffie/thee, lunches en studiemateriaal

 • Na afronding ontvang je een certificaat

 • Dag 1: donderdag 23 maart 2023

  Dag 2: donderdag 13 april 2023

  Dag 3: donderdag 11 mei 2023

  Dag 4: donderdag 1 juni 2023

  Dag 5: donderdag 29 juni 2023

  Een aanrader!

  ★★★★☆
  De course 'Mens in ontwikkeling' heeft mij fundamentele kennis en inzichten gebracht, waarvan ik in de dagelijkse praktijk direct en indirect plezier heb en zal hebben. Het was een intensieve course met een niet vrijblijvend karakter: de inhoud, de presentatie en de groepsgewijze werkvormen genereren al gauw een stevige onlosmakelijke verbinding met het onderwerp en de andere deelnemers. Wat mij betreft een aanrader!
  - Nico Heeman, directeur Advies & Support, Coloriet

  Mensen echt leren begrijpen

  ★★★★★
  In ‘Mens in ontwikkeling’ leer je vanuit welke contexten je naar de mens kunt kijken. Je kijkt hierbij niet alleen naar anderen, maar ook intensief naar jezelf. Je leert mensen en jezelf beter te begrijpen. Naast herkenning heeft deze manier van kijken mij ook heldere inzichten gegeven. Op basis van deze inzichten kan ik keuzes maken die mij helpen mezelf verder te ontwikkelen, passend bij mijn huidige levensfase. Daarnaast kan ik deze inzichten goed gebruiken bij het coachen van organisaties en hun medewerkers. Door de veilige, plezierige sfeer en omgeving die Judith en Herman creëren haal je het beste uit jezelf en de deelnemers uit elkaar. Deze course is een absolute aanrader. Iedereen kan eruit halen wat hij of zij nodig heeft.”
  - Andrea de Boeij, ondernemingscoach

  Onvoorstelbaar

  ★★★★★
  Dit is met stip de meest verrassende course die ik ooit heb gevolgd. De Course 'Mens in ontwikkeling' plaatst enerzijds ons menszijn in het grote mysterie van het Leven en gaat tegelijkertijd over het leren kennen en begrijpen van jezelf. Ik heb me tijdens de course regelmatig afgevraagd: Waarom heeft niemand me dit ooit verteld? Waarom weten we dit niet? Petje af voor Herman die met behulp van het Coherence model een overzicht weet te geven waarin, met respect voor ieders overtuiging, zowel ‘oude’ mystieke wijsheid als ‘nieuwe’ wetenschappelijke kennis een plaats krijgt.
  - Douwe Boonstra

  Titel

  Ga naar de bovenkant