Laden Evenementen

In deze vervolgopleiding ontwikkel je een diepgaand begrip van mensen in organisaties. Hierdoor ben je ben je beter in staat om mensen te verbinden aan ontwikkeling en verandering, hen te coachen en te begeleiden bij vraagstukken die ze hebben en vorm te geven aan organisaties waarin mensen zin en betekenis ervaren.

In de opleiding leer je te kijken naar ‘de hele mens’. Eerst door stil te staan bij de vraag wie de mens nu werkelijk is en vervolgens door je te verdiepen in de wijze waarop mensen zich ontwikkelen.

Je krijgt hierbij vele verrassende perspectieven aangereikt. Hoe werkt onbewust gedrag en hoe kun je dit effectief beïnvloeden? Wat maakt jou tot wie je bent en hoe kun je de krachten in jezelf optimaal benutten en ontplooien? Wat zegt iemand levensfase over de thema’s die hem of haar bezighouden en wat voor begeleiding passend is?

Coherence helpt je om meer te leren over jezelf en de mensen met wie je werkt in organisaties. Aspecten van het menszijn die vaak moeilijk te (be)grijpen zijn (denk aan bewustzijn, inspiratie, verbeeldingskracht, identiteit, creativiteit, drijfveren) worden hierbij in een helder kader geplaatst.

Je volgt de opleiding in een kleine groep gelijkgestemden, die meer willen leren van de diepgaande relatie tussen mens en organisatie en met meer bewustzijn willen werken aan de ontwikkeling van professionals.

De opleiding liet me kennismaken met onvermoede maar prachtige kanten van het mens-zijn en gaf nieuw begrip het menselijke doen en laten. Binnen organisaties en daarbuiten.

 • Kijk met Coherence holistisch naar de mens als professional

 • Ontwikkel begrip van de vaak moeilijk grijpbare aspecten van gedrag in organisaties

 • Geef vorm aan organisaties waarin mensen optimaal tot bloei komen en zingeving ervaren

 • Leer hoe je mensen succesvol verbindt aan ontwikkel- en veranderprogramma’s

 • Ontwikkel oog voor specifieke loopbaanvragen in de verschillende levensfasen van mensen

 • Leer werken met een krachtenmodel waarmee je het krachtenspel in mensen en teams inzichtelijk kunt maken en begrijpen

Aanmelden

Praktisch

 • Leiders, organisatieadviseurs, interim managers, programmamanagers, HR-professionals, trainers, coaches

  6 – 8 deelnemers

 • € 2.395 excl. BTW, incl. locatie, koffie/thee, lunches en studiemateriaal

 • Na afronding ontvang je een certificaat

 • Dag 1: vrijdag 16 september 2022

  Dag 2: vrijdag 30 september 2022

  Dag 3: vrijdag 14 oktober 2022

  Dag 4: vrijdag 11 november 2022

  Dag 5: vrijdag 9 december 2022

  Aanmelden

  Onvoorstelbaar

  ★★★★★
  Dit is met stip de meest verrassende course die ik ooit heb gevolgd. De Course 'Mens in ontwikkeling' plaatst enerzijds ons menszijn in het grote mysterie van het Leven en gaat tegelijkertijd over het leren kennen en begrijpen van jezelf. Ik heb me tijdens de course regelmatig afgevraagd: Waarom heeft niemand me dit ooit verteld? Waarom weten we dit niet? Petje af voor Herman die met behulp van het Coherence model een overzicht weet te geven waarin, met respect voor ieders overtuiging, zowel ‘oude’ mystieke wijsheid als ‘nieuwe’ wetenschappelijke kennis een plaats krijgt.
  - Douwe Boonstra

  Poort naar een nieuwe wereld

  ★★★★★
  Voor mij is deze opleiding de poort naar een nieuwe wereld geweest. Kennis en inzicht komen in deze opleiding samen om vanuit een nieuw perspectief weer de wereld in te kunnen stromen. Inhoudelijk en pragmatisch voor ieder mens die zich werkelijk wil verrijken, los van wat dan ook hij of zij in het dagelijks leven doet. Boeiende materie voor een ieder die niet alleen zichzelf maar tevens ook de samenleving om zich heen wil kunnen begrijpen. Ik kan deze opleiding dan ook van harte aanbevelen. Waardevol voor mens en organisatie.
  - Alexander Plooij

  Innerlijke drive

  ★★★★★
  Voor mij was de course 'Mens in ontwikkeling' als thuiskomen bij mezelf. Bij wat ik tot dan toe ergens aanvoelde kwamen er beelden en woorden die alles in een coherente samenhang brachten. En door het aanvullend gebruik van opstellingen tijdens de course, kwam er de innerlijke beleving. Hierdoor heb ik meer bewustzijn gekregen op wat mij ten diepste drijft in de dingen die ik doe of juist niet doe. De kennis en ervaringen die ik in deze course heb opgedaan, zijn voor mij als coach zeker toepasbaar in de coachsessies met mijn cliënten. De course 'Mens in ontwikkeling' is sowieso een must voor managers en HR-professionals.
  - Jeanne Wevers

  Titel

  Ga naar de bovenkant