Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Over zingeving, integriteit en autonomie in organisaties

Het klassieke organisatiemodel, waarin werk is verdeeld in functies en een grote rol is weggelegd voor managers, komt langzaam maar zeker tot een eind. Door een toenemende behoefte aan persoonlijke en professionele groei, zingeving en autonomie zoeken steeds meer organisaties naar vormen die ruimte bieden aan vakmanschap, eigen verantwoordelijkheid en ondernemerschap.

In de praktijk betekent de overgang naar zelfsturing of zelforganisatie een stevige transitie, die lang niet altijd succesvol verloopt. Door het wegvallen van de coördinerende managementrol, moeten tal van aspecten op een nieuwe manier worden vormgegeven. Dit stelt specifieke eisen aan het gehele systeem van de organisatie en de mensen die hierin werkzaam zijn.

In het Lecture Zelforganisatie en zelfregie kijken we vanuit een integraal perspectief naar het fenomeen zelforganisatie en wat dit betekent voor jouw eigen praktijk. Waarom kiezen steeds meer organisaties juist nu voor vormen van zelforganisatie? Hoe verbind je purpose aan waardecreatie voor klanten? En hoe geef je vorm aan een coherent werksysteem, waarin mensen betekenisvol met elkaar samenwerken?

Met behulp van Coherence werpen we een nieuw licht op het natuurlijk handelen van mensen en plaatsen we thema’s als integraal vakmanschap, verantwoordelijkheidsruimte, horizontaal leiderschap, reductie van regelcomplexiteit en financiële impact in een samenhangend geheel.

Doelgroep
Dit Lecture is interessant voor business professionals, ondernemers, managers en directeuren. Kennis van Coherence is niet noodzakelijk.

Er is plaats voor 6 tot 15 deelnemers.

Lecture door Herman van Kampen

herman-van-kampen

Het Lecture wordt gegeven door Herman van Kampen, grondlegger van Coherence.

Herman neemt je op bevlogen wijze mee op een reis langs de vele invalshoeken die Coherence kent: van de hoogste abstracties, tot de concrete realiteit die je kent uit je eigen praktijk. Hij geeft daarbij ook een doorkijk naar de diepere lagen van het gedachtengoed, waarbij hij eeuwenoude kennis verbindt aan state-of-the-art kennis van nu.

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.