Course Principes van coherentie

De wereld is in ontwikkeling, organisaties zijn in ontwikkeling, mensen zijn in ontwikkeling. En midden in die dynamiek sta je zelf. Als manager, ondernemer of adviseur. Als professional, maar vooral als mens. Hoe verhoud jij je tot deze ontwikkeling? Wat zie je? Waar gaat je hart naar uit? Hoe wil jij je manifesteren en in de wereld van betekenis zijn?

De course Principes van Coherentie nodigt je uit om met deze vragen aan de slag te gaan. Door te werken aan bewustwording op wat zich in de wereld ontwikkelt en zicht te krijgen op de bijdrage die jij hieraan wilt leveren. Wat is het goede om te doen? En hoe breng je dat in de praktijk?

De tweedaagse Principles course scherpt je geest, voedt je ziel en helpt je op weg met een praktische ordening waarmee je mensen en organisaties integraal in beeld én in ontwikkeling kunt brengen. Je zet hiermee de eerste stap op je weg naar Coherent Leiderschap.

 

model-coherence-leiderschapsprogramma

In de course Principes van Coherentie maak je kennis met de essentie van het Coherence gedachtengoed. Je leert hoe de ordening van Coherence helpt om in samenhang te kijken naar organisaties, mensen, de wereld en de plek die je daar zelf in wilt innemen.

We doen dat in een unieke setting. Met een kleine groep van 6-7 deelnemers, waarin we de wijsheid van de wereld verbinden aan de wijsheid van de deelnemers. Dit maakt de course tot een persoonlijke ervaring die je raakt en aan het denken zet.

Inhoud van de course

We gaan na de start meteen de diepte in, op verkenning door de ordening van Coherence. Je maakt kennis met het grondpatroon, de werking van de universele wetten en leert hoe dit houvast geeft in de praktijk. Je ontdekt hoe je vanuit één ordening op samenhangende wijze kunt kijken naar mensen, organisaties en de wereld om hen heen.

Na de introductie staan we uitgebreid stil bij Coherence in organisaties. Wat breng je met Coherence aan het licht? Hoe zet je Coherence in voor organisatieontwikkeling? En wat betekent het om een coherente organisatie te zijn, ofwel een organisatie waarin alles ‘klopt’?

Vervolgens verschuift het blikveld naar de mens. Eerst maak je kennis met de zeven archetypische kwaliteiten die je kunt herkennen in je persoonlijkheid, je leiderschapsstijl en in de dynamiek tussen mensen in organisaties. Aansluitend kijk je vanuit de Coherence ordening naar de mens. Wat betekent het om ‘mens’ te zijn? Wie is de mens als professional? En hoe kom je als mens optimaal tot je recht in een organisatie?

We sluiten de tweedaagse af de methodische toepassing van Coherence. We vertalen de orde naar een volgorde en leren hoe je Coherence gebruikt in verander- en ontwikkeltrajecten.

Enkele weken na de tweedaagse kom je terug voor de slotsessie van de course. Je presenteert hierin je ‘Reflectie & Intentie paper’, waarmee je dit onderdeel afrondt.

Docent en programmacoach
De course wordt gegeven door Herman van Kampen, grondlegger van het gedachtengoed Coherence. Daarnaast word je begeleid door je een programma coach.

Werkvormen
De inhoud van de course is geheel gebaseerd op Coherence. We wisselen theoretische kennisoverdracht hierbij af met verschillende werkvormen die helpen om vanuit hogere niveaus van bewustzijn te zien en te ervaren. We doen dit onder meer via Coherence Opstellingen.

Studiemateriaal
Het studiemateriaal bij deze course bestaat uit een uitgebreide reader. Je kunt deze vinden in op het online Coherence Platform.

Eindopdracht en presentatie
Je rondt de course af met een eindpaper. Hierin zet je uiteen hoe je perspectief op de wereld, organisaties, de mens en leiderschap zich heeft ontwikkeld.

Je deelt je inzichten in de laatste sessie op eigen wijze aan je groepsgenoten.

Studiegroep
Je leert in een groep van slechts 6-8 deelnemers. Hierdoor is veel ruimte voor dialoog en het delen van eigen vraagstukken en reflecties. Wij stellen elke groep zorgvuldig samen, zodat een goede balans bestaat in niveau en werkveld.

Locatie
We bieden deze course aan op diverse locaties in het land. Elke locatie kent een unieke sfeer en een uitstekende setting voor diepgaande leerervaringen.

Certificering
Na een succesvolle afronding van de course ontvang je een certificaat.

Vervolg
Na afronding van de course nodigt je programma coach je uit voor een persoonlijk gesprek. Hierin blik je terug op de opbrengst van de course en bespreek je wat een passende vervolgstap is.

Na afronding van de course kun je je weg vervolgen met één van de andere courses in het Coherence Leiderschapsprogramma.

Investering
De investering voor de course in 6 dagdelen bedraagt € 1.895 excl. BTW. Koffie/thee, lunches en diner en overnachting zijn bij de prijs inbegrepen.

Opleidingskosten kunnen fiscaal aftrekbaar zijn. Meer informatie hierover vind je op de site van de Belastingdienst.

Op deze course zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Praktisch

 • Groep 2021-2 – tweedaagse
  4 & 5 maart, locatie Prinsenbeek (NB)

  Data & tijden >>

  Groep 2021-3 – tweedaagse
  10 & 11 maart, locatie Maastricht (LI)

  Data & tijden >> 

  Groep 2021-4 – tweedaagse
  8 & 9 april, locatie Den Dolder (UT)

  Data & tijden >>

  Groep 2021-5 – tweedaagse
  15 & 16 april, locatie Bakkeveen (FR)

  Data & tijden >>

  Groep 2021-6 – tweedaagse
  27 & 28 mei, locatie Den Dolder (UT)

  Data & tijden >>

  Groep 2021-7 – tweedaagse
  29 & 30 juni, locatie Den Dolder (UT)

  Data & tijden >>

 • Voor leiders, adviseurs en business professionals die een integraal perspectief willen ontwikkelen op mens, organisatie en leiderschap

 • 6-8 deelnemers

 • We bieden deze course aan op meerdere locaties:

  • House of Coherence in Den Dolder (UT)
  • De Nispenhoeve in Prinsenbeek (NB)
  • Nieuw Allardsoog in Bakkeveen (FR)
  • Een nieuwe locatie in het zuiden van Limburg
 • 2-daagse
  € 1.895 excl. BTW

Inschrijven

Testimonials

Werken aan balans en samenhang

★★★★★
Voor mij lag de waarde van de course in het zien van de samenhang en het in balans brengen van interne en externe drivers. Daarmee is het bruikbaar op persoonlijk niveau, als ook op organisatieniveau. Het is heel fijn voor organisaties om zowel overdaad (meer van hetzelfde) als gemis (tekort aan aandacht) inzichtelijk te maken en van daaruit te werken aan vernieuwing of zelfs transitie.
- Paul Misdorp

Uitstekend voor verbetering van organisaties

★★★★★
Ik wil maatschappelijk relevante organisaties sterker, beter, effectiever maken: er prachtorganisaties van maken. Het Coherence-gedachtengoed is hier hèt middel voor.
- Guy van Wunnik

Inzicht in de werking van organisaties

★★★★★
Na een eerste kennismaking was ik nieuwsgierig naar achtergronden en verdieping van Coherence. Ik had het gevoel verklaringen te vinden voor heel veel dingen die je bewust of onbewust al weet. Het geeft me nieuwe inzichten in en verklaringen voor de werking van organisaties en van mezelf.
- Hans Kok

Verbinding van hoofd, hart en handen

★★★★★
De course is een must voor wie hoofd, hart en handen van de organisatie weer in verbinding wil brengen. Met elkaar en met de klant.
- Paul Dorrepaal

Waardevol

★★★★★
Oprechte inhoud geven aan de containerbegrippen integraliteit, integriteit en impact is niet eenvoudig behalve voor Herman. Hij neemt je op zijn eigen wijze mee in het laden en duiden van deze begrippen en plaatst dit in de huidige tijd in verbinding met de deelnemers van de course. Ik ga altijd vol energie en met een rugzak vol ideeën weer terug naar huis. Waardevol voor iedereen die zijn/haar organisatie in dit brede perspectief wil ontwikkelen.
- Astrid Ton

Krachtig gedachtengoed voor verandering en ontwikkeling

★★★★★
In mijn werk heb ik dagelijks te maken met verandervraagstukken van teams en organisaties. Het Coherence gedachtegoed biedt veel inzicht in hoe je een verandering/initiatief vanuit verschillende 'velden' kan benaderen, die toch allen met elkaar samenwerken. 
- Nanette van Hooijdonk
Meer ervaringen van deelnemers

Kom kennismaken

Introductielecture
Meld je nu aan voor het Lecture ‘Coherence: een kennismaking’
en ervaar zelf wat Coherence is en hoe het werkt. 
Vertel me meer

Gratis adviesgesprek

Verken je mogelijkheden
In een persoonlijk gesprek leiden we je rond door het
programma en krijg je een advies op maat.
Vertel me meer

Meer informatie?

Meer informatie