Core course | Mensbeeld in Coherence

Organisaties zijn continu in beweging en dat maakt dat mensen steeds meer onder druk komen te staan. Het ervaren van zin en betekenis en het kunnen werken vanuit eigen kracht en kleur worden hierbij steeds belangrijker. Van managers en coaches vraagt dit dat zij professionals vanuit een integrale benadering kunnen begeleiden bij professionele vraagstukken.

Organisaties zijn sociale organismes, waarin de mens de hoofdrol speelt. Mens en organisatie vormen daarmee een samenhangend geheel. Mensen zijn hierin geen resources of een verzameling van kennis en vaardigheden, maar scheppende wezens, die zoeken naar zingeving in hun dagelijks handelen.

In de course Mensbeeld in Coherence maak je langs theorie, oefeningen en een zelfanalyse kennis met een integraal mensbeeld op basis van Coherence. Dit mensbeeld biedt inzicht in de diepgaande relatie tussen mens en organisatie en geeft daarmee antwoord op cruciale vragen die hierbij spelen. Dit holistische perspectief biedt een grondslag voor begeleiding van professionals bij vraagstukken rond zingeving, samenwerking, leiderschap en autonomie.

Praktisch

 • 4 hele dagen

  Start: Februari 2020, zodra de groep compleet is

  Data worden in overleg met de deelnemers gepland

 • Voor managers, coaches, trainers en adviseurs die een hoogwaardige aanpak, methoden en instrumenten zoeken voor het integraal begeleiden van professionals

 • 6-7 deelnemers

 • Je kunt deelnemen nadat je eerst de principles course Coherentie in leiderschap hebt afgerond

 • House of Coherence in Den Dolder

 • € 2.395 excl. BTW

  Incl. materialen, verblijf, 1 hotelovernachting

Kom kennismaken

Meld je nu aan voor het Lecture Integraal Organiseren
en ervaar zelf hoe Coherence werkt.
Een krachtige kennisimpuls voor slechts € 45.

Gratis adviesgesprek

Verken je mogelijkheden
In een persoonlijk gesprek leiden we je rond door het
programma en krijg je een advies op maat.

Testimonials

Levenskunst

★★★★★
Het leven is een kunstwerk. Wij mogen daar dagelijks ons aandeel aan leveren. De course 'Mens in ontwikkeling' is voor degene die zich willen doorontwikkelen tot levenskunstenaar. Het kijk frame van Coherence helpt om de waarde te wegen van waar je vandaan komt, en wat op je wacht. Door actief deel te nemen dragen cursisten bij aan elkaars route. Deze course is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de samenhang der dingen en in het bijzonder die van zichzelf.
- Hessielle Kerkhoff

Innerlijke drive

★★★★★
Voor mij was de course 'Mens in ontwikkeling' als thuiskomen bij mezelf. Bij wat ik tot dan toe ergens aanvoelde kwamen er beelden en woorden die alles in een coherente samenhang brachten. En door het aanvullend gebruik van opstellingen tijdens de course, kwam er de innerlijke beleving. Hierdoor heb ik meer bewustzijn gekregen op wat mij ten diepste drijft in de dingen die ik doe of juist niet doe. De kennis en ervaringen die ik in deze course heb opgedaan, zijn voor mij als coach zeker toepasbaar in de coachsessies met mijn cliënten. De course 'Mens in ontwikkeling' is sowieso een must voor managers en HR-professionals.
- Jeanne Wevers

Onvoorstelbaar

★★★★★
Dit is met stip de meest verrassende course die ik ooit heb gevolgd. De Course 'Mens in ontwikkeling' plaatst enerzijds ons menszijn in het grote mysterie van het Leven en gaat tegelijkertijd over het leren kennen en begrijpen van jezelf. Ik heb me tijdens de course regelmatig afgevraagd: Waarom heeft niemand me dit ooit verteld? Waarom weten we dit niet? Petje af voor Herman die met behulp van het Coherence model een overzicht weet te geven waarin, met respect voor ieders overtuiging, zowel ‘oude’ mystieke wijsheid als ‘nieuwe’ wetenschappelijke kennis een plaats krijgt.
- Douwe Boonstra

Een aanrader!

★★★★☆
De course 'Mens in ontwikkeling' heeft mij fundamentele kennis en inzichten gebracht, waarvan ik in de dagelijkse praktijk direct en indirect plezier heb en zal hebben. Het was een intensieve course met een niet vrijblijvend karakter: de inhoud, de presentatie en de groepsgewijze werkvormen genereren al gauw een stevige onlosmakelijke verbinding met het onderwerp en de andere deelnemers. Wat mij betreft een aanrader!
- Nico Heeman, directeur Advies & Support, Coloriet

Cadeau

★★★★★
De course 'Mens in ontwikkeling' zou een cadeau aan mijzelf moeten worden en dat is gelukt. Het was de tweede course die ik volgde na de Course Principes van coherentie. Het heeft mij breed inzicht gegeven in de mens en mijzelf. In de afgelopen 7 maanden heeft een bewustzijnsverschuiving plaatsgevonden en ben ik meer in balans met mijzelf en mijn omgeving. We hadden een fantastisch gemêleerde groep die onder leiding van Herman en Judith veel inspiratie uit elkaar hebben gehaald. Thnx!!
- Gerben de Boer, Manager, Heilig Groep

Mensen echt leren begrijpen

★★★★★
In ‘Mens in ontwikkeling’ leer je vanuit welke contexten je naar de mens kunt kijken. Je kijkt hierbij niet alleen naar anderen, maar ook intensief naar jezelf. Je leert mensen en jezelf beter te begrijpen. Naast herkenning heeft deze manier van kijken mij ook heldere inzichten gegeven. Op basis van deze inzichten kan ik keuzes maken die mij helpen mezelf verder te ontwikkelen, passend bij mijn huidige levensfase. Daarnaast kan ik deze inzichten goed gebruiken bij het coachen van organisaties en hun medewerkers. Door de veilige, plezierige sfeer en omgeving die Judith en Herman creëren haal je het beste uit jezelf en de deelnemers uit elkaar. Deze course is een absolute aanrader. Iedereen kan eruit halen wat hij of zij nodig heeft.”
- Andrea de Boeij, ondernemingscoach

Andere programma’s in het Coherence Leiderschapsprogramma

Meer informatie?

Meer informatie