Core course | Mensbeeld in Coherence

Organisaties zijn continu in beweging en dat maakt dat mensen steeds meer onder druk komen te staan. Het ervaren van zin en betekenis en het kunnen werken vanuit eigen kracht en kleur worden hierbij steeds belangrijker. Van managers en coaches vraagt dit dat zij professionals vanuit een integrale benadering kunnen begeleiden bij professionele vraagstukken.

Organisaties zijn sociale organismes, waarin de mens de hoofdrol speelt. Mens en organisatie vormen daarmee een samenhangend geheel. Mensen zijn hierin geen resources of een verzameling van kennis en vaardigheden, maar scheppende wezens, die zoeken naar zingeving in hun dagelijks handelen.

In de course Mensbeeld in Coherence maak je langs theorie, oefeningen en een zelfanalyse kennis met een integraal mensbeeld op basis van Coherence. Dit mensbeeld biedt inzicht in de diepgaande relatie tussen mens en organisatie en geeft daarmee antwoord op cruciale vragen die hierbij spelen. Dit holistische perspectief biedt een grondslag voor begeleiding van professionals bij vraagstukken rond zingeving, samenwerking, leiderschap en autonomie.

Praktisch

 • 4 hele dagen

  Start: Februari 2020, zodra de groep compleet is

  Data worden in overleg met de deelnemers gepland

 • Voor managers, coaches, trainers en adviseurs die een hoogwaardige aanpak, methoden en instrumenten zoeken voor het integraal begeleiden van professionals

 • 6-7 deelnemers

 • Je kunt deelnemen nadat je eerst de principles course Coherentie in leiderschap hebt afgerond

 • House of Coherence in Den Dolder

 • € 2.395 excl. BTW

  Incl. materialen, verblijf, 1 hotelovernachting

Kom kennismaken

Meld je nu aan voor het Lecture Integraal Organiseren
en ervaar zelf hoe Coherence werkt.
Een krachtige kennisimpuls voor slechts € 45.

Gratis adviesgesprek

Verken je mogelijkheden
In een persoonlijk gesprek leiden we je rond door het
programma en krijg je een advies op maat.

Testimonials

Inzicht in de rijkheid van de mens

★★★★☆
Prachtige leergang die je een mooi volledig beeld geeft van alle aspecten die een mens zo rijk is. Je gaat als het ware op reis en komt langs plaatsen die je wel vermoede dat ze er waren maar verder niet zo bewust van was. Je reisgenoten wijzen je weer op andere dingen die je zelf nog niet had opgemerkt. Kortom een verrijking!
- Marcel Pennings

Onvoorstelbaar

★★★★★
Dit is met stip de meest verrassende course die ik ooit heb gevolgd. De Course 'Mens in ontwikkeling' plaatst enerzijds ons menszijn in het grote mysterie van het Leven en gaat tegelijkertijd over het leren kennen en begrijpen van jezelf. Ik heb me tijdens de course regelmatig afgevraagd: Waarom heeft niemand me dit ooit verteld? Waarom weten we dit niet? Petje af voor Herman die met behulp van het Coherence model een overzicht weet te geven waarin, met respect voor ieders overtuiging, zowel ‘oude’ mystieke wijsheid als ‘nieuwe’ wetenschappelijke kennis een plaats krijgt.
- Douwe Boonstra

Levenskunst

★★★★★
Het leven is een kunstwerk. Wij mogen daar dagelijks ons aandeel aan leveren. De course 'Mens in ontwikkeling' is voor degene die zich willen doorontwikkelen tot levenskunstenaar. Het kijk frame van Coherence helpt om de waarde te wegen van waar je vandaan komt, en wat op je wacht. Door actief deel te nemen dragen cursisten bij aan elkaars route. Deze course is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de samenhang der dingen en in het bijzonder die van zichzelf.
- Hessielle Kerkhoff

Poort naar een nieuwe wereld

★★★★★
Voor mij is deze opleiding de poort naar een nieuwe wereld geweest. Kennis en inzicht komen in deze opleiding samen om vanuit een nieuw perspectief weer de wereld in te kunnen stromen. Inhoudelijk en pragmatisch voor ieder mens die zich werkelijk wil verrijken, los van wat dan ook hij of zij in het dagelijks leven doet. Boeiende materie voor een ieder die niet alleen zichzelf maar tevens ook de samenleving om zich heen wil kunnen begrijpen. Ik kan deze opleiding dan ook van harte aanbevelen. Waardevol voor mens en organisatie.
- Alexander Plooij

Mensen echt leren begrijpen

★★★★★
In ‘Mens in ontwikkeling’ leer je vanuit welke contexten je naar de mens kunt kijken. Je kijkt hierbij niet alleen naar anderen, maar ook intensief naar jezelf. Je leert mensen en jezelf beter te begrijpen. Naast herkenning heeft deze manier van kijken mij ook heldere inzichten gegeven. Op basis van deze inzichten kan ik keuzes maken die mij helpen mezelf verder te ontwikkelen, passend bij mijn huidige levensfase. Daarnaast kan ik deze inzichten goed gebruiken bij het coachen van organisaties en hun medewerkers. Door de veilige, plezierige sfeer en omgeving die Judith en Herman creëren haal je het beste uit jezelf en de deelnemers uit elkaar. Deze course is een absolute aanrader. Iedereen kan eruit halen wat hij of zij nodig heeft.”
- Andrea de Boeij, ondernemingscoach

Een aanrader!

★★★★☆
De course 'Mens in ontwikkeling' heeft mij fundamentele kennis en inzichten gebracht, waarvan ik in de dagelijkse praktijk direct en indirect plezier heb en zal hebben. Het was een intensieve course met een niet vrijblijvend karakter: de inhoud, de presentatie en de groepsgewijze werkvormen genereren al gauw een stevige onlosmakelijke verbinding met het onderwerp en de andere deelnemers. Wat mij betreft een aanrader!
- Nico Heeman, directeur Advies & Support, Coloriet

Andere programma’s in het Coherence Leiderschapsprogramma

Meer informatie?

Meer informatie