Core course | (Op)gaven in leiderschap

Haal ik alles uit mijn (werk)leven wat er in zit? Doe ik echt wat ik zou moeten doen? Hoe zie ik mijn toekomst en hoe zorg ik dat ik trouw blijf aan mijzelf? Het zijn fundamentele vragen die veel mensen bezig houden. Het antwoord begint bij diep zelfinzicht. Het kennen van jezelf is een belangrijke basis voor het ervaren van zingeving en van betekenis kunnen zijn.

In de course (Op)gaven in leiderschap leer je jezelf kennen in je kwaliteiten en beperkingen, in je waarden en sturende krachten, in de hogere doelen die je nastreeft en de beelden en inspiraties van waaruit je je idealen tot realiteit wilt brengen.

Je doorloopt daarbij een pad dat langs allerlei facetten van je persoonlijke en professionele leven leidt. De weg is veelzijdig en rijk aan inzichten die waardevol, maar soms ook confronterend zijn. Het vraagt dan ook moed met je vragen aan de slag te gaan. Moed om wat je kent los te laten en jouw eigen weg te vinden, ook als hiervoor van de gebaande paden af moet wijken.

opgaven-in-leiderschap

Inhoud

In de course (Op)gaven in leiderschap ga je intensief aan de slag met een aantal fundamentele vragen op het vlak van persoonlijk leiderschap. Hoe kan ik meer van betekenis zijn? Wat heb ik in huis en hoe benut ik mijn volle potentieel? Wat is mijn visie en durf ik daar echt voor te gaan staan? Hoe kan ik slagvaardig mijn doelen realiseren?

Het doorlopen van de course kun je zien als een weg. Eerst als een weg van bewustwording en vervolgens – als je zicht hebt gekregen op je intentie en opgaven voor de toekomst – als een weg van realisatie. We maken daarbij gebruik van de methode ‘Zingeving in werk’.

De course bestaat in totaal uit 8 sessies en heeft een doorlooptijd van ca. 8 maanden.

Route door de course

 • Je huidige werksituatie: waar sta ik nu?

 • Je karakter: hoe zit ik in elkaar? Welke patronen zijn herkenbaar?

 • Je (werk)biografie: waar kom ik vandaan en welke thema’s herken ik?

 • Je waardepatronen: wat vind ik echt belangrijk?

 • Je bagage: wat wil ik loslaten? Wat neem ik mee?

 • Je purpose: wat staat mij te doen? Wat vraagt de wereld van mij?

 • Koers richting de toekomst: wat is wijsheid?

 • Intenties vertalen in plannen: welke stappen ga ik zetten?

 • Idealen tot realiteit maken: wat heb ik te ontwikkelen?

Docent en programmacoach
De course wordt gegeven door Herman van Kampen, grondlegger van het gedachtengoed Coherence. Daarnaast word je begeleid door je programma coach Judith Botman.

Persoonlijke leerdoelen
Voorafgaand aan het traject sta je stil bij je persoonlijke leerdoelen. Je doet dit zowel individueel als in een gesprek met je programmacoach. Wat wordt er in je huidige praktijk van je gevraagd? Wat is je intentie met deze course? Welke groei wil je doormaken? Wat is de gewenste opbrengst, inhoudelijk, persoonlijk en professioneel?

Werkvormen
De methode ‘Zingeving in werk’ is geheel gebaseerd op Coherence. De opdrachten helpen om stap voor stap meer inzicht te ontwikkelen over waar je nu staat, hoe je gebakken bent, waar je vandaan komt en wat de wereld van jou vraagt. Vervolgens leer je hoe je je idealen tot werkelijkheid kunt maken en wie en wat je daarbij kunnen helpen. We werken elke sessie met dialoog en systemische werkvormen.

Studiemateriaal
Het studiemateriaal bij deze course bestaat uit een uitgebreid werkboek met persoonlijke opdrachten. Je kunt deze vinden in de Coherence Library.

Continue reflectie
Reflectie neemt een belangrijke plaats in binnen de course. Na afloop van elke sessie sta je stil bij je inzichten, ervaringen en leeropbrengst. Je blikt hierbij ook terug op je opdrachten. Je verwerkt dit in een reflectiepaper.

Eindopdracht en presentatie
Je rondt de course af met een eindpaper. Hierin zet je uiteen wat de course heeft betekent voor de ontwikkeling van je leiderschap en professionele impact.

Je presenteert je eindpaper in de laatste sessie aan je groepsgenoten.

Planning en doorlooptijd
De sessies zijn eens per 3/4 weken. We houden daarbij rekening met reguliere feestdagen en schoolvakanties. De doorlooptijd van de gehele course is ongeveer 8 maanden.

Studiegroep
Je leert in een groep van slechts 6 deelnemers. Hierdoor is veel ruimte voor dialoog en het delen van eigen vraagstukken en reflecties. Wij stellen elke groep zorgvuldig samen, zodat een goede balans bestaat in niveau en werkveld.

Locatie
De sessies vinden plaats bij House of Coherence in Den Dolder. Hier scheppen wij een plezierige context voor een impactvolle leerervaring.

Certificering
Na een succesvolle afronding van de course ontvang je een certificaat.

Vervolg
Na afronding van de course nodigt je programma coach je uit voor een persoonlijk gesprek. Hierin blik je terug op de opbrengst van de course en bespreek je wat een passende vervolgstap is.

Na afronding van de course kun je je weg vervolgen met één van de andere courses in het Coherence Leiderschapsprogramma.

Investering
De investering voor deze course bedraagt € 2.395 excl. BTW. Ben je ZZP-er (geen BV) of betaal je de course privé, dan betaal je een gereduceerd tarief: € 1.995 excl. BTW. Dit is inclusief studiemateriaal, opdrachten, persoonlijk gesprek na afloop en arrangement (locatie, koffie/thee en evt. lunches en diners).

Opleidingskosten kunnen fiscaal aftrekbaar zijn. Meer informatie hierover vind je op de site van de Belastingdienst.

Op deze course zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Praktisch

 • 8 sessies

  Start voorjaar 2021, zodra de groep compleet is.

  Overige data worden in overleg met de groep gepland, zodat het in ieders agenda past.

 • Voor leiders, adviseurs en business professionals die een stevige impuls willen geven aan hun leiderschap

 • 6 deelnemers

 • Je kunt deelnemen nadat je eerst de basiscourse Coherentie in leiderschap hebt afgerond

 • House of Coherence in Den Dolder

 • € 2.395 excl. BTW

Inschrijven

Testimonials

Waardevolle inzichten

★★★★★
In een veilige en vertrouwde omgeving werd ik op een bijzondere manier uitgedaagd om te leren en tot scherpe inzichten te komen. Het zijn waardevolle inzichten waar je direct van profiteert, maar vooral ook op lange termijn beter en gelukkiger van wordt.
- Joost Damen

Wat een reis!

★★★★★
Wat een reis heb ik de afgelopen periode gemaakt. Dankzij de course 'Ik in ontwikkeling' ben ik een heleboel over mijzelf te weten gekomen. Ik weet nu beter hoe ik 'gebakken ben' en heb ontdekkingen gedaan die ik absoluut niet had verwacht. Deze acht avonden waren elke keer weer een cadeautje en samen het mooiste cadeau dat ik mezelf kon geven. De begeleiding was individueel gericht, maar de hele groep had profijt van elkaars reis. Dit had ik niet willen missen.
- Bram van den Berg

De weg van je hart

★★★★★
Wat een fantastische weg heb ik afgelegd tijdens deze course. Deze weg heeft verbinding gemaakt tussen mijn hoofd en mijn hart, tussen mijn oude patronen en mijn wens voor deze wereld, tussen liefde en angst. De opzet van een kleine groep zorgt ervoor dat je elkaar inspireert en van elkaar leert en samen groeit tijdens de course. Ik voel me dankbaar, geïnspireerd en bevlogen. Dank Judith en Herman voor deze mooie reis!
- Janou Lamkin

Een must-do voor elke professional

★★★★★
Ik kan het eigenlijk niet hard genoeg van de daken schreeuwen!! Wat ben ik blij in aanraking te zijn gekomen met House of Coherence, Herman en Judith. De course 'Principes van Coherentie' en de daaropvolgende course 'Ik in ontwikkeling' hebben mij enorm geholpen in mijn ontdekkingstocht naar mijn missie. De setting van de courses zijn zodanig veilig en liefdevol dat er plaats is voor elke willekeurige persoonlijke ontwikkeling, hoe diepgeworteld de bestaande (niet helpende) patronen ook zijn. Elke professional die zich wil ontwikkelen (en welke zou dat niet willen?) zou op z'n minst moeten proeven aan dit gedachtegoed! Lees goed de bijsluiter: Er bestaat een grote kans dat je geraakt wordt en dat dit je leven drastisch beïnvloedt!
- Harry Jonker

Oprechte ontwikkeling

★★★★★
Ik heb aan het begin van 2021 de course 'Ik in ontwikkeling' afgerond. Het was geweldig om deze course te volgen! Enerzijds omdat ik mij sterk verbonden voel met het holistische gedachtegoed van House of Coherence, waarin thema's als integriteit en duurzaamheid centraal staan. En anderzijds vanwege de wijze waarop de course wordt gegeven. Dit leidt ertoe dat je in een veilige en vertrouwde omgeving echt stappen kunt maken met je eigen ontwikkeling. Ik ben door deze course weer een stukje dichter bij mijzelf gekomen en dat was voor mij de uitdaging.
- Maarten Vermeulen, managing director MVGM Netherlands

De weg is door het hart

★★★★★
In juli 2019 ging ik op weg om mijn gave en opgave in leiderschap te ontdekken. Door de aanpak van Herman en Judith van House of Coherence heb ik fantastische mensen ontmoet, die mij in al mijn kwetsbaarheid en kracht hebben gezien in mijn zoektocht en me daarbij hebben geholpen. Woorden kunnen amper beschrijven hoe magisch deze lessen zijn geweest. Ik heb geleerd wat er voor mij nu echt toe doet en ook waarom: hoe ik gebakken ben en hoe dat invloed heeft op mijn wezen. Die conclusie is voor mij simpel en complex tegelijk: alleen als ik mijn hart erin leg, is mijn leiderschap van mij.
- Jessie Wagenaar, directeur BPD Gebiedsontwikkeling

Kom kennismaken

Meld je nu aan voor het Lecture Integraal Organiseren
en ervaar zelf hoe Coherence werkt.
Een krachtige kennisimpuls voor slechts € 45.
Vertel me meer

Gratis adviesgesprek

Verken je mogelijkheden
In een persoonlijk gesprek leiden we je rond door het
programma en krijg je een advies op maat.
Vertel me meer

Andere programma’s in het Coherence Leiderschapsprogramma

Meer informatie?

Meer informatie