26 mei 2023

Training: Breng in één dag een hele organisatie in beeld

Breng inzicht en overzicht met de Coherence Vloerplaten

 • Leer hoe je een complete
  workshop begeleidt

 • Kom samen met een team
  tot gedeelde inzichten

 • Breng de belangrijkste
  vraagstukken aan het licht

Stilstaan bij wat er speelt

Als je wordt gevraagd om als adviseur of organisatieontwikkelaar aan de slag te gaan, komt er een hoop op je af.

Er is een aanleiding, een club mensen, een context en een doel. Maar klopt de initiële vraag bij wat er werkelijk speelt en nodig is? En hoe kies je een aanpak die echt past bij de organisatie waarvoor je werkt?

 • Hoe leer je een organisatie in korte tijd echt goed kennen?

 • Hoe weet je wat er werkelijk aan de hand is?

 • Hoe krijg je een goed beeld van de context waarin vraagstukken zich afspelen?

 • Hoe weet je wie betrokken zijn en hoe zij zich voelen over de vraagstukken?

 • Hoe kies je een aanpak voor het echte probleem?

 • Hoe zorg je dat mensen zich veilig voelen om te zeggen wat er gezegd moet worden?

De training geeft je een antwoord op deze vragen.

Waarom deze training?

Als wij als House of Coherence worden gevraagd voor een ontwikkeltraject, brengen we eerst de hele organisatie in beeld. In een workshop van een dag, waar verschillende mensen van de organisatie aan deelnemen.

Door invulling te geven aan alle 11 velden van het identiteitsmodel wordt duidelijk wat ‘klopt’ en wat niet. Aan het slot van de sessie weten we wat de belangrijkste pijnpunten zijn en wat er nodig is om deze aan te pakken.

We werken daarbij met de Coherence vloerplaten. De vele aspecten van de organisatie worden op een levendige manier geordend en zonder dat er voorkennis nodig is, vertellen de deelnemers het verhaal van hun eigen organisatie.

Deze workshop werkt daarom perfect als eerste stap in een traject en is een startpunt voor verdere begeleiding of advies.

Wat leer je in deze training

In de training leer je hoe je zelf een workshop begeleidt, waarin je met behulp van de Coherence vloerplaten in één dag de hele organisatie in beeld brengt.

 • Hoe je de Coherence introduceert bij deelnemers die het gedachtengoed niet kennen

 • Hoe je de workshop voorbereidt en opbouwt

 • Waar je begint en invulling geeft aan de velden

 • Welke vragen je per veld kunt stellen

 • Hoe je verbanden legt en samen met de deelnemers conclusies trekt

 • Hoe je omgaat met lastige situaties

 • Welke tips & tricks je kunt inzetten voor verdere verdieping

 • Hoe je goede vervolgstappen bepaalt

Een hele fijne en vooral praktische training.
Precies de praktische insteek die ik nodig had om het Coherence model te kunnen gaan toepassen in mijn werk voor gemeenten.

Bouke de Jong
eigenaar Verbeter de stad

Breng aan het licht wat er werkelijk speelt

MELD JE AAN

VOLG DE TRAINING

HELP JOUW KLANT OM TOT INZICHT TE KOMEN

Als je deze training hebt gevolgd, dan…

Ben je in staat om zelf een workshop te begeleiden waarin je binnen één dag een hele organisatie of organisatieonderdeel in beeld brengt. 

Je laat hiermee een organisatie op een frisse manier naar zichzelf kijken. Je helpt de deelnemers om hun eigen taal en betekenis te geven aan de velden van Coherence en komt samen tot een beeld van wat er werkelijk speelt. Blinde vlekken worden bewust gemaakt, obstakels komen aan het licht en lastige thema’s worden bespreekbaar. 

Dit werkt verhelderend én is nodig zijn om de juiste ontwikkelroute te kunnen bepalen.

De grote kracht is dat je het beeld samen met een team van de organisatie opbouwt en taal geeft aan wie de organisatie (of het team) in wezen is.

De meerwaarde van de training is dat je een gestructureerd stappenplan krijgt om aan de slag te gaan met het Coherence model.

In combinatie met de aangeboden presentatie en de additionele oefeningen heeft de training mij veel inspiratie en handvatten gegeven om de vloerplaten in te zetten voor trainingen en bij coaching van leidinggevenden.

Peter Wijnands
directeur Q-Impact

De training heeft mij geleerd hoe ik mensen op een boeiende manier mensen inzicht over hun eigen organisatie kan geven. De meeste mensen zijn visueel ingesteld. De vloerplaten helpen om beelden te creëren én de juiste vragen te stellen.

Judith ondersteunt het leerproces op een energieke en uitstekende wijze. Ze gaf waardevolle handreikingen die mij leerden nog meer impact te maken tijdens inspiratiemomenten met onze klanten.

Thea de Feijter
eigenaar De Nieuwe Wind

€ 495 excl. BTW

Prijs is inclusief koffie/thee en luxe lunch

Heb je vragen? Bel 035 785 9221 of stuur een bericht naar connect@houseofcoherence.nl

Binnen Coherence kun je je eindeloos laten gaan op veel gebieden: filosofie, organisatiekunde, religie, maatschappijleer, psychologie, bedrijfskunde, antropologie, etc. etc.

Met deze training wordt een handvat aangereikt over hoe het Coherence-model in je eigen dagelijkse praktijk meteen toepasbaar is.

Extra prettig is dat je volop de gelegenheid krijgt om vraagstukken en ervaringen uit je eigen praktijk in te brengen, zodat het nóg praktischer en herkenbaarder wordt.

Richard Kievits
Expert continu verbeteren – Quality4Change